2021-02-04
2049 views
係北角工作一年,食肆選擇唔少,價錢亦相對中西區便宜,但係大部分衛生情況真係好一般好多都唔想再幫襯。店小二係難得一星期起碼會去一次嘅店,由初初淨係得越南粉到宜家有每月限定同是日湯飯,真心覺得有驚喜先講下環境,你以為係走大排檔麻甩風?點知佢有全套抗疫用品擺晒係枱面,唔止搓手液,仲有放口罩嘅信封同時間你會聽到啲節拍強勁嘅音樂但係又聞到拜神燒香嘅味,請放心,嗰度超高樓底,入去一陣就會慣食物方面,當然以午市嘅價錢我唔會期望有新鮮雞食,但係食材分量調味擺盤(係!真係有擺盤)絕對對得住食客!我每次食完都諗,佢有冇錢賺㗎?再加上疫情依段時間,午市有九折,另外有例湯送,如果惠顧越南粉仲可以河粉任加!OMG 你話我點可以私藏我真係好驚佢會執,咁我之後就冇好嘢食喇。。。好期待解封之後,夜晚可以嚟試吓
好期待解封之後,夜晚可以嚟試吓