2024-08-28
最近發現北角匯呢間新開嘅海街丼,終於搵到間抵食又正嘅日式餐廳喇!首先講下佢嘅焰燒三文魚帶子丼,哇!個樣已經靚到爆啦!個三文魚肉厚到癲,表面仲要用火槍燒過,香噴噴咁,個味香到飛起!帶子又新鮮又彈牙,真係唔話得,配埋啲飯食落真係超級滿足感!不過最令我驚艷嘅係佢嘅滑蛋鰻魚定食,講真,我平時唔係好食鰻魚,但呢度嘅鰻魚真係無得頂!啲滑蛋煮到啱啱好,滑溜溜咁,鰻魚又香又軟,入口即化,配埋啲醬汁,味道層次豐富到癲!個定食仲有配小食同湯最後講吓環境,間舖雖然唔大,但裝修都幾有feel,好有日式街頭小店嘅感覺。職員態度又好,服務又快手,真係無得彈!總括嚟講,海街丼絕對係北角區嘅新歡!想食抵食又正嘅日式料理,一定要黎試下!我肯定會再黎,仲要帶埋啲朋友過黎!