北角匯川菜🍲必試香醋豬肉柳☞ 前排去開北角,就諗起北角匯有唔少餐廳,見到呢間川菜裝修都好光猛新淨,價錢又唔貴就入去一試。同行兩人揀咗個2-3人餐,盛惠$388,都包咗好多嘢食🤤🍴酸菜魚❖ 我哋嗌咗中辣,湯底唔油,都夠酸,如果可以辣啲就更加好👍🏻我哋以為唔包芽菜寬粉嗰啲配菜,所以就嗌咗啲配菜,點知原來本身已經包埋,抵食🤪🍴口水雞❖ 本身以為跟餐嘅口水雞會好細份,但佢應該係俾咗同散嗌一樣嘅份量俾我哋,即刻覺得好抵食😮啲雞都好滑唔鞋口,食落唔多骨,不過就唔算太辣。🍴拔絲香醋豬肉柳❖ 呢個真係必嗌!味道似咕嚕肉不過佢係豬柳咁,食落酸酸甜甜,我哋最尾食到好飽都忍唔住要食晒佢😹🍴椰香BB鴿❖ 好脆口,估唔到食落個鴿真係有幾重嘅椰香味,好特別。食落啲肉都唔會好鞋口👌🏻🍴白灼時蔬❖ 食完咁多比較油膩同辣嘅嘢食,食返啲菜無咁罪惡🤣
北角匯川菜🍲必試香醋豬肉柳

🍴酸菜魚

🍴口水雞

🍴拔絲香醋豬肉柳

🍴椰香BB鴿

🍴白灼時蔬
❖ 食完咁多比較油膩同辣嘅嘢食,食返啲菜無咁罪惡🤣