2018-08-04
呢一日屋企人話好想食火鍋, 心諗熱辣辣食乜鬼火鍋~不過好, 我搵~ 俾我搵到呢間滾得囍~黎到八成滿到啦~估唔到都咁full, 香港人就係中意開大冷氣打邊爐~吹咩一入到去, 裝修又幾有心思, 古代裝修, 餐牌係聖旨黎, 又幾盞鬼😹😹打開邊爐一黎到, 梗係知道乜都唔好理, 嗌左湯底先, 我地揀左花膠雞鍋, 餐廳侍應哥哥係我地面前將兩塊面膜咁大既花膠慢慢剪落去。。, 叫我地滾左飲啖湯 食塊花膠 熱左身先轉入直路。佢岩, 花膠雞湯係正既, 濃濃湯底, 醒一醒神。劈頭黎既係~~~海鮮拼盤!!賣相非常吸引, 有鮑魚, 蜆, 青口, 元貝, 貴妃蚌海鮮乾唔乾淨 最睇到餐廳功夫有冇做足! 呢到非常好, 首先個殼洗得乾淨, 唔係都唔知擺唔擺落去好, 而且食落無沙。再講食落非常有鮮味非常好!跟住要上牛啦~~脂肪分布平均, 半肥瘦, 正啦, 無得彈。跟住黃金兩寶係有心思! 響鈴同炸魚皮都有沾左蛋黃醬, 皇上都大叫邪惡!跟住散叫左d 蔬菜類同墨魚滑。墨魚滑係有加黑松露係面頭, 估唔到兩者咁夾喎~蔬菜同雜菇拼盤都幾抵嗌, 一盤食齊晒咁多種類, 最岩揀飲擇食既香港人~~最後黎左碗雪耳雪梨糖水潤一潤, 4個人飽到滯
劈頭黎既係~~~海鮮拼盤!!
跟住要上牛啦~~脂肪分布平均, 半肥瘦, 正啦, 無得彈。
跟住散叫左d 蔬菜類
同墨魚滑。
最後黎左碗雪耳雪梨糖水潤一潤, 4個人飽到滯。
總結黎講, 火鍋配料一定要講究, 呢度食物唔錯, 新鮮乾淨都頗有心思。有機會再黎~