2018-09-18
今次走到去北角同舊同事食Lunch,舊同事們介紹我去小城鎮,佢哋話餐廳坐位舒適,而且食物選擇都多,仲有all day breakfast 全日供應,又真係相當吸引喎。我好喜歡食all day breakfast, 所以點了香煎牛扒全日早餐,單睇餐牌就知道好豐富,一上擡時真係好多料,有大大塊的牛扒、炒蛋、茄汁豆、多士同菇菌類,好大堆頭。味道都很好,非常不錯。舊同事一位叫了黑松露香菇比薩,我拿了一塊吃,味道甜甜的,餅底似餅乾香香脆脆的。另一位舊同事就叫了香煎比目魚扒配香草忌廉汁,呢個製作需時,約20分鐘後才製作完成。舊同事說魚肉很滑,香草忌廉汁夾上薯蓉一起食,非常香口,好美味等耐一點也值得的。飲品方面,我叫了一杯latte ,奶味很重,咖啡味也剛好,很不錯。兩位舊同事點了水果茶,水壺托底的 蠟燭台是心形的,好美啊~美中不足的是水果茶比較酸味重一點,應該是生果酸所以令到茶都帶了酸味。整體上餐廳都很質素,食物份量及味道都很好,怪不得舊同事介紹我嚟小城鎮食飯啦~