2018-07-12
今日阿囡又飛左公幹,又係時候大條道理唔煮飯~~老公話佢公司樓下開左間新餐廳,於是我就做一日好人揸車去接佢收工,順個便俾個機會佢請我食飯咁囉去到餐廳門外剛好有位泊到間車真係超正!入到去覺得好舒服好乾淨,加上可能係新餐廳關係未算太多人知道呱,所以人都唔太多,無吸晒我d冷氣初步感覺幾良好!之後當然又係食食食同食既時間老公就揀左佢至愛既牛!呢件係有成10安士既安格斯肉眼扒,好大又厚肉,煮得剛好7成熟,唔老之餘又好嫩口,肉質Q彈牛味十足,每食一啖都覺得好正!而配菜薯條仲係新鮮即炸,好熱又香脆,根本唔使點茄汁都已爆好食!我就揀左香烤德式豬手,份量都唔少,配菜方面就有炸薯角!隻豬手炸得金黃香脆,熱辣辣既同時亦保持到外脆內嫩,咬落咸香得宜,係幾好味道!而薯角都係新鮮即炸,好熱又脆卜卜,真係煮得幾好食得飯就梗要飲吓野係我既習慣我最愛朱古力,所以梗要叫返杯熱既朱古力黎飲,呢度既熱朱古力好滑又有拉花又有忌廉,單係視覺方面分數都幾高,飲埋落去就更滑喉香甜,很滿足~~而老公就order左百花園水果茶,黎到嘩左一聲超大杯,味道清新舒服很有鮮果香,份量又大2個人飲都夠晒,正好又俾d我飲~哈~~總括呢間新餐廳都幾好!
之後當然又係食食食同食既時間
總括呢間新餐廳都幾好!食物及飲品都係高質既,食得我地都幾HAPPY