2020-03-03
泰國人廚師用地道煮法去烹調正宗泰國菜,店員之間以泰文溝通,估計都是泰籍人士居多,但係對住客人可以講流利廣東話,而且服務好好晚市有每日$1優惠,以$1可點指定菜式一客,悉逢星期一咁啱係我最愛嘅明爐烏頭魚,目測似乎每枱客都有點,原價要$169㗎,實在太抵喇!泰式明爐烏頭魚 ($1) - 有香茅丶鹹檸檬丶草菇丶肉碎及椰菜,附上湯汁一碗可自行添加,汁料經過明火繼續翻滾後,味道會越來越濃,魚的味道也就越來越出。泰式拼盤 ($149) - 蝦餅丶春卷丶魚餅丶香葉包雞各兩件,跟兩款醬(一辣一唔辣),特別要介紹佢個春卷,脆脆春卷皮包住咖喱配料及粉絲,好味!蝦餅香脆,蝦肉彈牙;魚餅啖啖檸檬葉香味,泰滿足~椰青焗海鮮飯 ($108) - 原個椰青焗,有蝦丶魷魚丶魚柳丶提子乾丶腰果丶雜菜粒粒,飯面有椰漿,而飯裡都有微微椰香;估唔到咁大份,3至4人食都夠,如果好似我哋得2人,會食唔哂,唔想浪費食物,最後要打包拎走,惜食好寶寶駐:膠盒收費$2 特選椰青 ($42) - 清甜,多椰肉,清熱良品青檸梳打 ($28) - 地道泰式味,係糖份多咗少少星期一嘅晚上,都有八丶九成滿座,要等到隔離枱啲客人離席,我先影到呢幅咁
駐:膠盒收費$2
青檸梳打 ($28) - 地道泰式味,係糖份多咗少少
特別一提,佢哋門口有提供消毒酒精,坐低之後,店員會安排set位,餐具係浸住係一杯熱水內,感覺較乾淨!向呢段抗疫時間,食店真係好需要加強衛生意識,客人先食得安心 👍🏻