2021-12-27 698 views
Christmas Day 同女友行左成日街,夜晚飯前去按摩完想食返啲暖身野,點知盲鐘鐘俾我哋去到呢間一直想試嘅嚐喜大不同特式餐廳小廚!由於我地兩個都唔算太肚餓,所以就輕輕咁點左兩樣野黎食就算。1. 黃金鮮淮山 - 呢碟野作為前菜絕對係會令人食過翻尋味!香脆可口之餘鹹蛋味十足,加上係係淮山,我地食落完全係零罪惡感,停唔到手!2. 剁椒田雞煲仔飯(另加臘腸)- 天氣凍又點少得一煲熱辣辣嘅煲仔飯。姐姐上菜之後幫我地倒入煲仔飯豉油之後等一分鐘。開蓋果一刻啲香氣瞬間一擁而出,令人欲罷不能!田雞臘腸嘅份量適宜,啲飯粒粒鮮明,飯焦脆得來又唔會太過燶。呢個煲仔飯果然名不虛傳!整體而言成餐飯好溫馨 ,未試過又想搵間好食嘅煲仔飯,呢度係值得一試!P.S. 下次帶埋屋企人黎試下佢個古法清湯羊腩煲!

由於我地兩個都唔算太肚餓,所以就輕輕咁點左兩樣野黎食就算。

黃金鮮淮山
剁椒田雞煲仔飯(外加臘腸)

P.S. 下次帶埋屋企人黎試下佢個古法清湯羊腩煲!
2021-12-25
$90 (Dinner)
黃金鮮淮山
剁椒田雞煲仔飯(外加臘腸)