2019-10-09 706 views
星期六放假同老公帶埋兩個姨甥去北角食火鍋,一行四人安排卡位比我地,可能時間較早,反而越夜越多人,店內裝修幾有心思又夠大,讓客人坐得好舒服,又可以邊嘆火鍋邊睇電視,枱面寬闊放火鍋食物完全無問題。湯底揀左滋補花膠白鳳美人鍋 $298店員推介之下就決定,好大個嘅銅煲剩著好期待,先飲湯之後就開波食火鍋,平時 d姨甥唔太飲湯,竟然飲完要再飲,因為個湯好香又濃味豐富膠質,足料湯內有一隻烏雞同其他湯料螺片豬骨藥膳,我地連雞肉都食埋,無得輸。陀地手切牛 $338牛肉賣相色澤靚,食落夠牛味有軟淋。金牌手工丸 $108 用上木做梯級型嘅盛著好珍貴如珠寶,共有四款自家製,牛肉丸,蝦丸,黑松露墨魚丸同豬肉丸,因為手打嘅關係每樣都的的骰骰口感富彈性。新鮮蔬菜金菇新鮮嘅蔬菜金菇簡簡單單已經夠。稻庭烏冬烏冬吸收晒湯嘅精華,麵條又滑質地QQ, 好好味,兩個姨甥嘴 lam lam呀。每枱也有麻油自家混醬完成

湯底揀左滋補花膠白鳳美人鍋 $298

陀地手切牛 $338

牛肉賣相色澤靚,食落夠牛味有軟淋。

金牌手工丸 $108

新鮮蔬菜金菇

新鮮嘅蔬菜金菇簡簡單單已經夠。

稻庭烏冬

每枱也有麻油

自家混醬完成

2019-10-05
$300 (Dinner)