2023-05-09 71 views
喺北角有好多小店都好出名,今次同朋友決定試吓VILLAVILLA。餐牌上嘅選擇唔算好多,但係樣樣都好吸引。但由於我哋得兩個人,食唔到好多,最後我哋就叫咗一份慢煮豬,一份薯條,一個意粉,同埋叫咗個鵝肝多士做前菜。由於播歌係職場解凍,所以製作時間比較長,但係識食到嗰陣時,就覺得等乜都值得。鵝肝接近入口即溶,配埋多士,佢唔係平時普通方包厚多士,係一款比較硬身嘅包,同鵝肝形成強烈嘅對比!正😍😍😍另外,卡邦尼意粉雖然係一個回家餐廳都食到嘅意粉,但係要好食,其實好難。呢一間能夠做到唔會太creamy,咁樣食多少少都唔覺得飽😆😆😆如果能夠加多隻蛋就好了😂😂😂慢煮豬,豬對我嚟講不嬲比較硬,但係慢煮咗嘅過程,能夠令到豬軟化,亦都能夠鎖住本身肉汁😍😍好好食。好彩叫咗水果茶,絕對唔會太甜,食啲咁肥膩嘅嘢,最好就係飲番杯茶。一路飲茶,一路食黃金薯條,好正hehehehehe下次再嚟食其他款式先🧡

由於播歌係職場解凍,所以製作時間比較長,但係識

下次再嚟食其他款式先🧡