2010-09-30
家住Tanner Garden, 附近較為有質素的餐廳不多, AGE 可說是比較好的少數民族, 今日唔太肚餓唔想食set, order左個 “黑松露野菌忌廉湯”同埋 “特大磨菇鵝肝意大利飯”, 店員介紹個酸忌廉用來點包食, 我就覺得個味道同個包唔係咁夾, 反而點湯食仲好, 個湯打得好幼細, 所有菌都好creamy, 但入面亦會有一d較為大粒既菌保留在來內, 相信是最後加落去令個湯有番d口感, 面頭還有黑松露菌油同埋有舊好似雲既物體, 一問之下原來係蛋白製成的, 所有野夾埋能夠容為一體, perfectRisotto出餐時個presentation係菇係最底, risotto係中間, 鵝肝放係最上面, 先吃鵝肝, 入口有容化的感覺, 鵝味好重, 膽固醇應該好高, 不過唔係成日食都冇所謂, risotto好creamy, 軟硬適中, 個汁同risotto好夾, 最後食個特大磨菇, 味道很好, 但好似燒得乾左d, 如果保留番多小小水份會更好食物質素同價錢既比例非常合理, 埋單都好似係百伍蚊左右, 見個女仔店員咁好傾, 仲比左四十幾蚊貼士, 諗番起好似豪左d wo, 點解當時會咁既~~~