2025-04-05 297 views
之前去過旺角The Forest嘅分店🍴,覺得食物好好水準,今次就試下嚟北角嘅分店try try✨我同Friend每人嗌咗一份Dinner Set ,我哋starter揀咗是日餐湯,main 就揀咗黑醋忌廉汁煙雞肉螺絲粉同香烤比目魚扒配蒜香牛油汁,而飲品我哋order 左一杯竹炭鮮奶咖啡☕️同埋一杯洛神花玫瑰紅茶梳打🌹是日餐湯係雜菜湯,食到有好多款唔同嘅蔬菜粒,而且味道酸酸甜甜,好開胃👍🏻主菜方面,黑醋忌廉汁煙雞肉螺絲粉嘅螺絲粉煮得啱啱好,好煙靭,而煙雞肉塊食落鮮嫩,另外黑醋忌廉汁嘅酸味令成碟粉唔會太膩,反而多咗一種清新感🌱而香烤比目魚扒配蒜香牛油汁🐟,比目魚好嫩滑,而且個蒜香牛油汁好香🧈,伴碟仲有煙肉薯餅同蘆筍,整得都好好味,唔錯✨飲品方面,竹炭鮮奶咖啡嘅拉花圖案好可愛🥰,係一隻poodle,而且飲落口感非常順口☁️而洛神花玫瑰紅茶梳打係北角分店限定飲品,飲落去酸酸甜甜,幾清爽🧊

是日餐湯

黑醋忌廉汁煙雞肉螺絲粉