2023-04-04 453 views
餐廳大部分座位都係卡位幾舒服,我地6點零就去到,唔使等位仲坐到窗口位😊同朋友研究咗個menu一陣,決定食韓燒😜樣樣都想試,最後揀咗幾款韓式前菜好豐富,爐邊泡菜蛋🥚、芝士🧀粟米🌽又可以refill,食到好飽😋🥢特選黑毛和牛🐮上貝身肉($198)牛肉厚薄適中,油脂分布平均牛味濃郁,啖啖油香加少少鹽🧂或者醬汁已經好好味👍🏻仲可以包生菜食😋🥢食堂牛小排🐮 (醬油) ($178)有醬油/鹽燒兩種味道,我地揀咗醬油醃咗嘅牛小排比較濃味,唔使加醬汁都好惹味🥢食堂蘋果梨汁雞肉🐤($88)雞肉醬汁🍎🍐甜甜地,醃得好味有驚喜👍🏻肉質亦夠嫩滑juicy🥢豪快濟洲黑毛豬🐷拼盤 ($312)有護心肉、黑毛豬五花肉、黑毛豬梅肉,三款肉質都嫩滑唔韌我地最鍾意護心肉夠冧身,包生菜食好好味🥢每日新鮮鰻魚(半份) ($115)比較少見有得燒鰻魚,見到就好想試職員好細心教我地要燒咗有皮嗰邊先,加少少檸檬汁🍋同加薑絲一齊燒就唔怕腥燒到有焦香就搽鰻魚汁皮燒到脆口,肉質厚實唔鞋口,好味有驚喜👍🏻🥢芝士生蠔($98)生蠔🦪幾大隻,口感爽滑配埋蒜蓉🧄、牛油🧈、芝士🧀呢個組合,無得輸🙌🏻🍹柑橘🍊梳打$32🍹梅子青檸梳打$32食燒肉鍾意
同朋友研究咗個menu一陣,決定食韓燒😜
樣樣都想試,最後揀咗幾款

🥢特選黑毛和牛🐮上貝身肉($198)
牛肉厚薄適中,油脂分布平均
牛味濃郁,啖啖油香
加少少鹽🧂或者醬汁已經好好味👍🏻仲可以包生菜食😋

🥢食堂牛小排🐮 (醬油) ($178)
有醬油/鹽燒兩種味道,我地揀咗醬油
醃咗嘅牛小排比較濃味,唔使加醬汁都好惹味

🥢食堂蘋果梨汁雞肉🐤($88)
雞肉醬汁🍎🍐甜甜地,醃得好味有驚喜👍🏻
肉質亦夠嫩滑juicy

🥢豪快濟洲黑毛豬🐷拼盤 ($312)
有護心肉、黑毛豬五花肉、黑毛豬梅肉,三款肉質都嫩滑唔韌
我地最鍾意護心肉夠冧身,包生菜食好好味

🥢每日新鮮鰻魚(半份) ($115)
比較少見有得燒鰻魚,見到就好想試
燒到有焦香就搽鰻魚汁
皮燒到脆口,肉質厚實唔鞋口,好味有驚喜👍🏻

🥢芝士生蠔($98)
生蠔🦪幾大隻,口感爽滑
配埋蒜蓉🧄、牛油🧈、芝士🧀呢個組合,無得輸🙌🏻

🍹柑橘🍊梳打$32
🍹梅子青檸梳打$32
食燒肉鍾意飲酸酸地嘅飲品,減吓油膩感
兩杯都唔錯,柑橘嗰杯仲有果肉食🍊