2020-06-10 4234 views
今日過開灣仔做嘢,就搵埋兩個喺灣仔返工嘅朋友食飯,朋友負責訂枱,就揀咗呢間意大利餐廳,環境唔錯,好適合三五知己傾吓偈。佢每一個lunch set都只不過係百零蚊,以呢區來講再加埋呢間餐廳嘅質素,真係幾超值,性價比相當高。呢度嘅餐包份量好多,而且佢唔係配牛油,而係配蒜蓉同埋芝士粉,我第一次食呢個配搭,新穎得嚟又幾夾,估唔到餐包就已經咁有驚喜!唔同嘅餐就配唔同嘅湯,分別有蔬菜湯同埋雜菌湯。兩個湯都份量十足,而且仲好香濃,非常醒胃。薄薄嘅薄餅餅底上面鋪上南瓜片、香葉、蕃茄醬同埋芝士,因為夠哂正宗,就算冇肉都覺得好好味!牛扒好大塊,肉質非常嫩滑,再配埋大量嘅沙律菜同埋少少薯條,我覺得呢個配搭都幾健康!呢個忌廉汁尖通粉味道比較簡單,忌廉汁好香好滑,而且佢嘅濃杰度啱啱好,所以每條通粉上面都可以掛滿忌廉汁,正!最後配埋一杯冰凍嘅檸檬茶同埋小小嘅甜品,最緊要就係可以同埋朋友一齊開懷暢飲一餐,真係大滿足!
餐包
蔬菜湯
雜菌湯
香草南瓜芝士蕃茄醬薄餅
烤特式牛扒
意式火腿尖通粉配忌廉汁
2020-06-10
$150 (Lunch)