2021-01-01
< 🐟十三少 > 📍大角咀成日想喺香港食正宗嘅酸菜魚 不過唔係度度都好食 今日試咗呢間 午市抵食之餘都幾好食😋🐟酸菜魚 $66呢間價錢黎講好抵食 超級大碗😆😆 可以揀辣定唔辣 嗜辣嘅我地就揀咗辣🌶 唔好睇佢入面得四五條辣椒好似唔辣 其實佢嘅辣度都好夠👍🏻送飯一流😆 魚片有十幾塊 每塊都冇骨啖啖肉🤤🤤 而且好嫩滑 好味😋😋 酸同辣平衡得幾好 越食越過癮😝 跟餐仲包飲品 叫咗熱菊蜜😛🌶川式口水雞🐔 $56除咗酸菜魚我都好鍾意食口水雞🤣 呢個份量都好多😆😆 麻香味重 辣度方面酸菜魚會辣啲 呢個重椒麻味🌶 各有各好食 雞肉嫩滑 幾入味 點埋啲汁食好送飯😛 底下仲有青瓜 辣辣地幾惹味👍🏻👍🏻 另外加咗$12 飲桂花烏龍冷泡茶 個樽好靚 有淡淡嘅桂花烏龍味 唔錯😋
成日想喺香港食正宗嘅酸菜魚 不過唔係度度都好食 今日試咗呢間 午市抵食之餘都幾好食😋 🐟酸菜魚 $66
呢間價錢黎講好抵食 超級大碗😆😆 可以揀辣定唔辣 嗜辣嘅我地就揀咗辣🌶 唔好睇佢入面得四五條辣椒好似唔辣 其實佢嘅辣度都好夠👍🏻送飯一流😆 魚片有十幾塊 每塊都冇骨啖啖肉🤤🤤 而且好嫩滑 好味😋😋 酸同辣平衡得幾好 越食越過癮😝 跟餐仲包飲品 叫咗熱菊蜜😛 🌶川式口水雞🐔 $56