2018-01-30 191 views
天氣突然轉凍,最岩十下十下食火鍋,見呢間台式火鍋新開,就決定試下有咩特別!野食既種類都好多,見隔離檯個海鮮拼盤好似好正咁,不過今次主打想食肉,所以無叫到點左個麻神麻辣湯底,飲左啖真心有驚艷既感覺,平時最驚食麻辣既野,麻到無哂味覺,但呢個湯底香濃得黎唔嗆喉,唔會太辣,難怪D台灣人食火鍋會飲埋個湯底。待應介紹左個牛小排比我地,話用個湯底恰一下恰熟佢,之後再加蒜苗粒,點D辣油就食得,試完確實係唔錯,D牛都好靚好新鮮,中意食牛既人真係唔好錯過!手打丸真係無得輸,尤其係瀨尿牛丸,好滑好彈牙,入面既湯汁真係會爆出黎,食黎時候要小心燙親

點左個麻神麻辣湯底,飲左啖真心有驚艷既感覺

美國頂級牛小排

瀨尿牛丸