2024-02-01 804 views
好耐冇嚟到「十二味」食嘢啦,今次一試,真係一啖正!🤤 酸菜魚嘅湯頭,酸酸地帶點香辣,魚片咬落去係滑溜得嚟,湯頭飲落暖笠笠,啱晒涼天熱辣辣嘅心情。嗰啲酸菜同紅辣椒個配搭,真係夾得好,酸辣過癮,飲得我心滿意足!武隆尖椒雞,呢個真係我心水!雞肉香噴噴,尖椒爽口,兩樣齊齊咬,嗰個麻辣鑊氣,簡直係爆燈💡好食至極!再配杯桂花冰釀,清涼解辣,喺口裡嗰個微微甜味,亦都係醒神得嚟舒服極了。最後嘅甜品——紅糖糍粑,真係非一般啊!糍粑嘅口感QQ彈牙,啖啖香甜,滾熱嘅紅糖咁澆落去,好吖嘛!我食到停唔到口,真係越嚼越有味道,一啖接一啖,嬌滑香軟直頂👍!總括嚟講,「十二味」嘅午市套餐真係超值,味道、環境、服務都唔錯,好啱同朋友、家人一齊嚟正!吓,食完啲辣嘢,抹抹汗,感覺好生痛快!下次又要再嚟試吓。