2020-12-21
嘉咸街新店smoke & Barrels,小店主打自家製南美風煙燻肉係店入面已經有兩部風乾機,煙燻鰻魚,煙燻三文魚,風乾美國prime 級牛腩牛肋條同 凍肉拼盤 等等, 各適其適應有盡有,各款肉類都在眼前風乾同煙燻, 完美地呈現。Signature Hot Brisket Bun招牌香辣牛腩包既然小店主打係煙燻肉,當然要order signature dishes以美國prime 級牛腩入饌 原來已經煙燻超過十八個鐘,肉味濃郁多汁,食落去牛腩肉汁多而且唔會肥膩, 肉味濃郁多汁, 牛腩嘅油脂香味,加埋濃郁的芥末醬同個bun完美結合, 每一啖飯都有濃郁嘅牛肉味,超好食。不得不提附帶的醃青瓜及醃蘿蔔等等, 最欣賞佢係另外用盒仔分開上, 唔會奪去煙燻牛腩的味道, 卻又有效中和當中的油膩感。唔好忘記仲有幾款醬汁可以試, 每一款都有唔同特色, 例如咖啡燒烤醬就用上黎自Aus 的 史密斯 青蘋果醬做基調, 惹味得嚟 更加將煙燻牛腩的美味昇華。Pizza Hummer除左煙燻肉, 小店仲有即叫即製Detroit style pizza, 無論係素食pizza定係愛肉食者pizza都有得選擇。我揀左pi
小店主打自家製南美風煙燻肉
係店入面已經有兩部風乾機,
各款肉類都在眼前風乾同煙燻, 完美地呈現。
Signature Hot Brisket Bun
招牌香辣牛腩包
既然小店主打係煙燻肉,
當然要order signature dishes
以美國prime 級牛腩入饌 原來已經煙燻超過十八個鐘,
肉味濃郁多汁,
Pizza Hummer
除左煙燻肉, 小店仲有即叫即製Detroit style pizza, 無論係素食pizza定係愛肉食者pizza都有得選擇。我揀左pizza Hummer, 果然係超多肉 Pepperoni, house sausage 同埋thick out bacon, 除左啖啖係香腸嘅滋味外,更加不得不提的是 香脆嘅芝士脆邊,香口咸香又夠脆,而pizza 熟於半厚批,批底有麵包的鬆軟感,成件批切成9份,2個人食剛剛好。
煙肉
自家製煙肉要番屋企整熱, 肥肉瘦肉層層相間, 食落有豬肉嘅香, 豬油香氣在口裏徘徊, 攞嚟做all day breakfast就最好不過。