2023-10-06
銅鑼灣有間餐廳係有live band,仲要裝修又有雲頂,又有大鋼琴,又有投影海底世界,食裝修食氣氛都夠殺!晚市既5道菜晚餐,入面既頭盤有原罐西伯利亞鱘龍魚子醬乾魚子意粉,魚子醬既絲滑感同微鹹味真係一世難忘,鹹鮮味十足,配埋意粉同埋乾魚子,味道更加提升到另一層次( ̀⌄ ́)💯我地仲加錢要佐另一個頭盤,有蟹肉•黑魚子•乾蕃茄沙律醬法式多士,黑魚子本身都夠鹹香,加埋同樣新鮮既蟹肉,更加鹹香,放上多士食,又無咁膩,加上蕃茄呢啲蔬菜,更加清新O(∩_∩)O~💯主菜就有紅龍果哈利拔魚柳西京燒配薯蓉配櫻桃果蓉,魚柳豐腴甘美,非常厚實,但魚肉結實得黎又唔會鞋口,仲係好滑嫩,魚肉好鮮,又食到紅龍果既鮮甜,加上西京燒醬汁既鹹,入味非常,薯蓉同果蓉亦好滑,真係掂到無得彈(*☻-☻*)💯主菜仲有全年穀飼美國極佳級牛封門柳配烤翠肉瓜配油封獨子蒜,牛柳好柔嫩,煎完都仲係充滿肉汁,油花唔多但肉味香濃,就咁燒完無咩調味都好夠,加上烤到好香既翠肉瓜同蒜頭,係一碟好完滿既主菜o(≧v≦)o💯