2021-11-21
見佢啲面包有板有眼,個餐廳似似地*樂,心諗質素唔會太差掛。但完全俾個外表呃左,叫左個三文魚野菌闊面,一個豬鞍,一個沙律。雖然佢有講個沙律細細碟,但我完全想像唔到原價52蚊既沙律會得四件蕃茄仔,再加一pat有芝士味既醬(唔係芝士)。個闊面外觀正常,份量不過不失,但不是靚闊條面,個餐牌講到咬口彈牙等等,原全食唔到,係煮到over左既闊條面啫。個豬鞍上枱一刻,所有野都玩完,首先圖文不附,我第一次見豬鞍係咁分開斬件,而且切開同豬扒有咩分別呢?除左鬆肉粉質地,我完全食唔到有豬味,更莫講咩橡木香啦,係得鬆肉粉!仲要痴住骨個舊係一團肥膏,成份野得下面甩出黎個塊係豬扒咁(仲要我覺得佢真係搵舊豬扒去扮豬鞍,因為厚度斬好明顯唔同)有圖有真相。佢個質素同價錢係茶餐廳仲好食抵食過佢,唔知點解會有咁多好評。仲要食到一半,我個口仲食緊薯條個陣,有侍應走埋黎話幫我收起佢,我真係呆左,唔通叫親呢個豬鞍既客人都係食一半就唔要,點解佢會覺得我食一半就唔要,最後只食多幾條薯條,因為成舊肥肉,真係得個塊「扮豬」係可以人到口。十分十分失望同埋覺得唔抵。
十分十分失望同埋覺得唔抵。