2021-04-08 416 views
今日森仔去左銅鑼灣行街食飯。久違沒見的中學同學,大家決定食返之前已經有既至尊重慶雞煲😜😜e間雞煲,真係有反d歷史,開左應該有10年😂😂今次去懷緬一下之前既味道,同埋青春既感覺!158元2小時仼食仼飲餐廳🍴位於銅鑼灣,近時代廣場和街市附近。由地鐵行過去都不用五分鐘,方便便利!而環境則如一般放題火鍋店,座位有點擠。可是,位和位之間亦有1.5米距離,安全100分!至於食物方面,種類真係很多,分了:肉類,海鮮🦞,蔬菜🥬丸類和麵類。各有特色之餘,種類多多的😊🤭而雞煲會係首先直上,可以比你自由選擇辣度。今次朋友唔多食得辣,所以叫左bb辣。雞煲味道幾惹味濃郁,雞件亦都幾新鮮,味道一流👍🏻👍🏻👍🏻兩者配合後,森仔食到停唔到口。其後,加入上湯就可以直接火鍋🍲。如一開頭咁講,食物種類繁多🤣🤣我叫左好多試一試,如:美國肥牛,黑豚豬肉,豬肚,青口,花膠,凍豆腐,蟹籽丸,芝士丸等等。當中,森仔最愛嘅係青口和豬潤。因為此兩種食材除了不是間間火鍋店有提供外,同時兩者也非常新鮮。青口鮮甜爽口,吸了湯底味更加一流。而豬潤不但洗得乾淨,沒有腥臭味,同時爽口非常,正!整體而言,餐廳🍴性價比極高,大件兼抵食,而食材亦新鮮,不
今日森仔去左銅鑼灣行街食飯。
e間雞煲,真係有反d歷史,開左應該有10年😂😂
今次去懷緬一下之前既味道,同埋青春既感覺!
158元2小時仼食仼飲

餐廳🍴位於銅鑼灣,近時代廣場和街市附近。
由地鐵行過去都不用五分鐘,方便便利!
而環境則如一般放題火鍋店,座位有點擠。
可是,位和位之間亦有1.5米距離,安全100分!

各有特色之餘,種類多多的😊🤭

雞煲會係首先直上,可以比你自由選擇辣度。
今次朋友唔多食得辣,所以叫左bb辣。
雞煲味道幾惹味濃郁,雞件亦都幾新鮮,味道一流👍🏻👍🏻👍🏻
兩者配合後,森仔食到停唔到口。

其後,加入上湯就可以直接火鍋🍲。
如一開頭咁講,食物種類繁多🤣🤣
當中,森仔最愛嘅係青口和豬潤。
青口鮮甜爽口,吸了湯底味更加一流。
而豬潤不但洗得乾淨,沒有腥臭味,同時爽口非常,正!

整體而言,餐廳🍴性價比極高,大件兼抵食,而食材亦新鮮,不錯👍🏻保持昔日味道,森仔推薦。