2016-06-02 993 views
外國朋友來港,想帶佢食地道特色中菜,所以決定去美中鴨子。不過唔可以book位,只可以walk in,晚晚都好多人,等左差唔多成個幾鐘。。。食物方面,擔擔麵係我食過最好食,好香!而且只係$30,正常size唔係細碗,正正正。胡椒包都不錯。片皮鴨必嗌唔洗多講,不過麵皮偏厚,通常我會撕開一半,不然鴨未食晒,食皮都食到飽。鴨湯都好飲,雖然得兩粒豆腐。水煮魚同水煮牛都極推介,望落好似好辣但食落會有辣椒既香氣同小麻,絕對唔係食到咳或者火燒咀唇個種辣。本人唔食得太辣都接受到!水煮魚無骨而且大大塊,啖啖肉!水煮牛好滑好滑,完全唔會鞋!一碗份量都好大,而且係底會有小許麵條,十分抵食。兩個人食的話一個水煮魚/牛加半隻鴨基本上已經飽了。唯一失色既係個炒雞(見圖,唔記得咩名),味道同雞煲既雞一模一樣,無驚喜,雞肉亦不多,而且多骨,有小小失望。總括而言非常唔錯,性價比高!絕對要試!

總括而言非常唔錯,性價比高!絕對要試!