近見到呢間新開嘅重慶火鍋,就貪得意入去試吓。 點知一個星期已經去第二次😂一入到去店員態度好好招呼我地坐,然後介紹我哋有乜嘢好食,店員同我地講話麻辣湯底嘅辣椒係重慶,咁就試咗個微辣既,第二次就試牛骨湯底。牛骨湯底真係有幾舊大牛骨喺入面,好足料好補身!而麻辣湯底又好有重慶風味夠哂麻辣🌶 不過我本身食唔到太辣,點知俾店員聽到,佢就推薦左我飲一杯叫做紅糖繽紛冰粉話可以解辣,見佢咁神奇即管一試🤔 杯冰粉可以自己選擇甜度,飲落去d冰粉食落好驚喜!而又真係可以解辣,感覺好神奇!認真可以一試🥰食物方面我最欣賞係d海鮮同蝦滑。由於我地係魚怪,所以嗌咗個耗兒魚(亦即係老鼠班),泥鰍同滑滑魚,泥鰍十分新鮮,黎到既時候重郁緊好生猛!耗兒魚同滑滑魚真係“魚如其名”十分之滑!生蠔大隻又新鮮,而蝦滑好足料,可以見到好多隻蝦既身影😂🍤整體而言,食物質素都頗高,店員好熱情招呼仲會同我地傾計,一定會成日黎!😍🍴
牛骨湯底

蝦滑