2021-10-21 203 views
黎開中環呢頭又想食壽司,見Openrice都有幾間係附近,最後揀左呢間雲壽司,鋪面唔大但都有個L字型bar枱位可以睇到師傅做壽司。Bar枱full左就安排左我地坐卡位,都幾窄下,好彩我唔肥🤭 店員先奉上兩杯綠茶同兩碗仔沙律,我地再慢慢點菜,朋友揀左自選十二件壽司(附麵豉湯)$198,我就試試北海刺身七點丼$198。自選壽司睇落比較細件,明顯亦冇其他食評中Omakase既壽司咁靚料。我個刺身丼就唔同喇,雖然係指定款式但就吸引好多亦好新鮮,有我最愛既牡丹蝦🤩個蝦頭都好好食😋有三文魚籽、海膽(好食👍🏻)、赤貝,有油脂分布好靚既Toro x2、油甘魚x2、三文魚x2,份量十足!我會掛住呢個北海丼下次再黎食🥰
北海丼
2021-09-11
$218 (Lunch)
北海丼