2016-02-07
終於去左一試口碑唔錯既炑八韓烤,9:30後入座有75折,飲品除外,10:00去到無需等位。9:30後的爐邊蛋同芝士仍然係可以無限添加,加蛋之前會加泡菜粒,配蛋唔錯。先要提提就係份量原來都幾大碟,兩個人去真係食唔晒...同埋D肉都出得幾多油,好滯,呢度介紹既食物加番多個飯都夠4個人食飽飽~首先,菠蘿梳打同士多啤梨梳打,比想像中大杯,兩杯都好飲,入面仲有士多啤梨同大大舊既菠蘿~芝士溶岩飯可以話係好多人推介必食既之一,比想像中冇咁芝士,唔算好大芝士味,所以都唔係好"漏",入面有泡菜粒同蔥粒,都幾香~我諗加埋爐邊蛋同爐邊芝士落D飯度就最好食喇~~燒肉方面,真係叫得太多,份份都好大碟,waiter有時會主動過尼話幫我地燒,至於牛肋骨咁大舊佢就會幫我地剪埋再幫我地燒~牛肋骨同牛頸肉味道相差不大,兩樣都比較油,但肉汁好味,D肉都好嫩口。豬頸肉冇想像中咁彈牙,而厚切五花腩雖然亦係必食推介之一,但都唔係話好特別,冇想像中咁好食,冇乜油香味,肥膏亦未係入口即溶既程度,不過尚可接受~個人認為牛舌同牛頸最好食,牛舌非常有口感,唔算好肥,一碟有9-10塊,都幾抵食,而且味道唔錯。順帶一提,佢旁邊有mustard
順帶一提,佢旁邊有mustard, 海鹽, 醬油, 前菜亦有泡菜, 大豆芽, 仲有海帶湯同洋蔥湯(?)等,前菜己十分豐富,海鹽非常好味不過好咸,愛咸人士必愛。
餐廳好韓式,有置身韓國既感覺,有電視播韓國MV,遇上有客人生日所以聽到韓文生日歌~~