年廿九忽發奇想想去黃竹坑食晚飯,喺無任何想法下見到Terrance in seaside,又未食過又唔知食評又唔知服務嘅情況下,我哋一家三口就走咗入去!可能因為年廿九嘅關係所以人唔算多,服務生都只係見到一個,但都算幾有禮貌叫咗四樣食物三杯嘢飲,上餐嘅速度都算幾快!第一樣上嘅菜係雞髀紫蘇飯,都幾大碟,飯係辣嘅,味道唔錯,辣辣地會令人想食多幾啖第二樣上嘅係海鮮炒年糕!本人超級鍾意食年糕,我覺得個汁幾好,唔辣嘅,小朋友都岩食,份量就不過不失啦,可以大碟啲之後就上半半炸雞,我哋揀咗芝士粉炸雞同埋蜜糖炸雞,2隻眉都令人食指大動芝士粉係甜甜嘅,會食完想再食。蜜糖炸雞有非常多蜜糖,上嗰陣都係熱辣辣嘅,份量好足!不過睇相嗰陣有薯條但係上菜嗰陣時就冇,有啲失望中間嚟咗三杯飲品: 凍蘋果茶,熱玫瑰花茶,熱菊花茶。凍蘋果茶有少少汽,熱玫瑰花茶同埋熱菊花茶真係有好多玫瑰花同埋菊花,雖然好靚好似好足料咁,但係飲落嘅時候就好麻煩但係味道都還好!最後一道菜係雞肉千層麵,好多cheese,熱辣辣,好足料有菠菜有蘿蔔有大量雞肉!整體嚟講係有驚喜嘅,食物質素都尚算高質,地方都幾闊落,環境都幾舒服

雞髀紫蘇飯

海鮮炒年糕

半半炸雞

但係味道都還好!
Ice  Apple  Tea

Rose  tea

菊花茶

最後一道菜係雞肉千層麵,好多cheese,熱辣辣,好足料
有菠菜有蘿蔔有大量雞肉!
雞肉千層麵

2025-01-28
$200 (Dinner)
雞髀紫蘇飯
海鮮炒年糕