唔知大家鍾意食關西風定係關東風嘅壽喜燒呢呢?😎 我自己就最鍾意食關西風啦🥰 我覺得可以更加品嚐到牛肉嘅味道😌 知道銅鑼灣耀華街最近新開咗一間關西風壽喜燒專門店,梗係要去試吓啦😌 紅色嘅招牌好醒目,仲好有日本小店feel,未食已經信心大增🤣 再睇埋價錢牌,原來好抵食,仲要係用北海道嘅靚和牛🤩🤩 🌟極上肉眼壽喜燒套餐(十勝產A四和牛肉眼 180g大盛 $288) 呢度可以揀細嘅120g, 或者180g, 我哋咁大食梗係揀大盛啦😎 呢個套餐已經包咗前菜,野菜盛盒、蘭黃蛋同白飯或者烏冬,甜品😍😍 一定食得飽😛 店員會好細心咁教我哋點樣整最美味嘅關西壽喜燒🥰 先係平底鍋中加熱牛肉脂肪,加入大蔥煎香😍 然後將牛肉煎約3-7秒✅ 加入店舖特製醬汁🥰 日本十勝A4和牛雪花勁靚,勁均勻,油香滿溢, 肉質鮮嫩入口即溶,雖然邪惡但係好正🤩🤩 180g 真係大滿足😍 最後加埋蔬菜豆腐等配菜一齊品嚐😍 再配埋個日本米飯,嗰種滿足感真係不能形容😏🌟特選肩胛壽喜燒套餐(十勝產A4和牛肩胛 180g大盛 $238) 肩胛肉嘅油脂冇肉眼咁豐富,但雪花紋路都好均勻好靚,口感較結實,肉味超濃🫶🏻 兩款我都咁鍾意,都係大滿足
再睇埋價錢牌,原來好抵食,仲要係用北海道嘅靚和牛🤩🤩

🌟極上肉眼壽喜燒套餐
(十勝產A四和牛肉眼 180g大盛 $288)
再配埋個日本米飯,嗰種滿足感真係不能形容😏

🌟特選肩胛壽喜燒套餐
(十勝產A4和牛肩胛 180g大盛 $238)
肩胛肉嘅油脂冇肉眼咁豐富,但雪花紋路都好均勻好靚,口感較結實,肉味超濃🫶🏻 兩款我都咁鍾意,都係大滿足🥰

🌟生啤 (黑/白)
店家同我哋講呢度嘅啤酒杯專門以零下-30℃雪櫃冷藏,勁chill🤩🤩🤩 頭幾啖會飲出一層薄薄嘅啤酒冰雹😍 勁特別😎 啤酒溫度長期處於低溫狀態保持口感之餘,亦同高溫壽喜燒構成相映成趣嘅冷熱交替體驗🤩 連飲杯啤酒都咁有儀式感,真心正👍

鍾意食關西風壽喜燒嘅朋友一定要嚟試吓,包你滿意,真心推介呀 🫶🏻

2024-09-22
  • 極上肉眼壽喜燒套餐