2023-04-03
唔經唔覺原來已經幫襯咗佢哋十年!十周年おめでとう!見到IG有十周年限定活動,就同男友預咗日子過嚟食。佢地每一年都會有一款周年限定拉麵(只限2日),每間分店都有唔同味道。(灣仔台風:香濃黑松露鴨蔥拉麵、荃灣拉麵台風:安格斯烤牛肉野菜味噌拉麵)今次旺角分店嘅限定拉麵係三文魚拉麵。特別感謝價格$50,每天限定400碗。而今年周年活動當日,每日頭200位客人可以參加抽獎。獎品包括有:台風10周年限定拉麵碗、拉麵免費換領券、配料免費換領券另外客人仲可以用15碗拉麵收據免費換領周年限定Tee。今次適逢10周年,我當然換咗件做紀念啦~當日舖頭未開,目測已經有近百人喺隔離巷仔排隊。我同男友一入舖頭,店員就請我哋抽獎。男友一下就抽中咗台風10周年限定拉麵碗!好勁!XD而我就只係抽到配料免費換領券~T^T下次幫襯可以免費加一款配料。坐咗大約10分鐘,三文魚拉麵上枱啦!碗麵一放低,香噴噴嘅三文魚味撲埋嚟,口水都差啲流晒出嚟。拉麵配料有:三文魚扒、三文魚籽、蔥、紫菜、蛋、檸檬湯底係濃郁嘅三文魚湯。如果係熟客嘅話,應該會留意到今次個拉麵轉用咗幼麵。師傅有介紹,係為咗配合返今次濃厚嘅三文魚湯而轉。食落口感依然彈牙
見到IG有十周年限定活動,就同男友預咗日子過嚟食。
另外客人仲可以用15碗拉麵收據免費換領周年限定Tee。
今次適逢10周年,我當然換咗件做紀念啦~
當日舖頭未開,目測已經有近百人喺隔離巷仔排隊。
我同男友一入舖頭,店員就請我哋抽獎。
下次幫襯可以免費加一款配料。
三文魚拉麵
湯底係濃郁嘅三文魚湯。
三文魚拉麵
師傅有介紹,係為咗配合返今次濃厚嘅三文魚湯而轉。
食落口感依然彈牙,而且麵同麵之間掛到好多三文魚湯,
加埋三文魚籽一齊食,口感豐富,好好食。
三文魚拉麵
肉質保持到軟滑,入口即融,仲散發住三文魚油香。
感覺好幸福~
我覺得呢個三文魚拉麵係咁多個限定拉麵之中最好食。
如果之後可以列入menu或者再回歸就好了,食一次真係唔夠。
最後順便喺呢度祝台風拉麵生意蒸蒸日上!繼續為大家煮出好食嘅拉麵!