2024-04-01
今日同完小朋友買樂器(真係好X貴,所以叫佢哋小心handle),之後行咗過去食dinner buffet,唔知係咪走咗七份之一香港人,故本來兩輪都變咗一輪(6-10 pm)結婚之後嚟過一次慶祝anniversary之後都好好好多年都無嚟過(嗰陣仲叫做intercontinental)今次再嚟已經係同小朋友嚟坐低咗之後,已經幫我serve咗件樂器放好咗,幾周到👍,坐低個view不俗枱面亦見簡潔(唔知係好定壞?)入座時間已經有人食事中,首先出去拎碟草食吓先,啲草新鮮度一般啦,不過不失但係隻麪包都幾多膏,抵比👍👍👍但係,當你食完個蓋要食佢個身而有發現成張枱無樣嘢可以幫到你去開個身去食其實都幾⋯⋯⋯🤦好嘞,到芝士龍蝦上枱,當然熱食就芝士味少少濃,但放耐少少就已經無乜芝士同蝦味(不過有一樣嘢係就算凍咗都幾濃厚⋯想知睇埋下一個post啦)好嘞,之後到鵝肝上枱,香味一般,但幾肥美得有少少「漏」最多一兩嚿起三四嚿止嗰隻海參幾得手爽口汁醬恰當是日兔仔甜品配合復活蛋個朱古力mouse 味幾濃不過,食完成餐,始終覺得同之前比相對上無咁好,心理上亦覺得只係食個名同景,唔係好值咁嘅價位⋯不過一次算啦⋯⋯🙄🙄
今次再嚟已經係同小朋友嚟
坐低咗之後,已經幫我serve咗件樂器放好咗,幾周到👍,坐低個view不俗 枱面亦見簡潔(唔知係好定壞?)
入座時間已經有人食事中,首先出去拎碟草食吓先,啲草新鮮度一般啦,不過不失 但係隻麪包都幾多膏,抵比👍👍👍
海參幾得手爽口汁醬恰當
是日兔仔甜品配合復活蛋