2004-11-24 0 views
話說係'名將'食完壽司都唔係好飽,太座話附近有間麵店幾出名,反正有時間,一於係花園街搵~~~~其實門面就唔係咁好,難得連我個乜都唔識既'山君'都聽過,點都要試試.下午1:30pm後,一般麵都係$10,而佢自稱既五大王牌就無特價,好似蝦子撈麵要$25,但我無試,因為我好想食'九菜餃',麵底佢有好多種選擇,芝麻麵,魚蓉麵等等都幾得意,我諗會試試,但今次我只係order一碗普通既'九菜麵'就算飲第一啖湯,好濃,唔係用蔥而係用'九王'放面,有潮州麵感覺,湯底好似用大地魚,芽菜同蝦殼一齊煲,不過我對味精無乜感覺既人都覺得佢有落(因為食完口好乾),麵條好幼,可能店主主力其實係整麵,所以麵底多完化,'九菜餃得三粒,不過十蚊一碗仲想點?但係包得好差,咬一啖已經散晒,我好懷念早幾個月前係黃大仙新光旁邊有間鐡皮屋,佢包d'九菜餃'一流,皮滑餡正,仲好包得好結實,'九菜'又香,不過好似比政府拆左~~~T_T.今次感覺一般,唔太差,有機會我會試下其他麵.