2006-11-29
突然好想食美式菜,荃灣區就只得一間。去到還是happy hour,啤酒買一送一。落完order後,先來一客麵包,outback的蜜糖黑麥包出名好食,相隔了幾年後再食,都仍然保持水準。因為打算留肚食甜品,唔敢多叫。昆士蘭沙律-有雞胸肉、車打芝士、碎蛋、沙律菜等等,最特別是雞胸肉,帶點印式香料味,肉地唔鞋口、而炸麵包糠又好鬆脆。燒16oz牛柳跟餐湯,揀了原味燒牛柳,牛柳唔係十分靚,唔夠嫩亦有點根,就算叫了3成熟,都沒有juicy感覺。還是懷念佢以前的厚切豬扒。最後點少得甜品chocolate thunder,食評好多人讚,所以好有期待。Cream、雪榚及brownie三層一齊食有冰火口感?我就感受不到,不至於有thunder的感覺。雖然雪榚是凍,但是朱古力餅唔夠熱,而且味道唔夠濃烈,可幸有果仁碎增加咬口。不過一客$45,以份量來講就好抵。其實以環境、食物及服務,以美式餐廳來講,算做平。
其實以環境、食物及服務,以美式餐廳來講,算做平。