2017-09-28 133 views
剛剛準備放工,收到朋友電話話佢本來約好的食伴病倒了,訂了餸菜食飯,馬上需要搵人陪,我剛剛得閒,奉陪到底。早前已經聼過葡𠥔米走雞 Mike's Kitchen 之大名,早已想一試。原來是座落商場一樓的店舖,開揚簡約富色彩。兩個豬仔包熱騰騰上,新鮮香脆,配牛油及橄欖,已經好好食。食了幾様,最喜歡呢兩款。白酒煮紐西蘭刀貝蜆 $245刀貝蜆真的好大隻,大成咁第一次見,肉質鮮又厚,個湯有些鹹水味,唔知道是否想迎做海水的新鮮感覺,仲加了西芹及蒜片,抵食。葡式烤乳豬 $288 1/4只招牌菜式,見到乳豬有油光,已知肥美。果然皮脆肉嫩並重,真心喜歡肥美的人一定滿意。配埋葡式肥仔炒飯食,味道更加濃郁,料好足。服務方面唔錯,出了問題亦友善建議,環境開揚舒適,價錢合理。

原來是座落商場一樓的店舖,開揚簡約富色彩。

兩個豬仔包熱騰騰上,新鮮香脆,配牛油及橄欖,已經好好食。

食了幾様,最喜歡呢兩款。

白酒煮紐西蘭刀貝蜆 $245

葡式烤乳豬 $288 1/4只

配埋葡式肥仔炒飯食,味道更加濃郁,料好足。

服務方面唔錯,出了問題亦友善建議,環境開揚舒適,價錢合理。
2017-09-27
$350 (Dinner)