2017-11-04 672 views
某人經過見到呢到出咗款新既千層蛋糕, 包括有三款口味, 提拉米蘇味, 抹茶味同柚子味, 分開咗2次買, 第一次試咗TILAMISU味, 之後就試咗柚子味, 柚子款個賣相好有高貴既感覺, 而Tilamisu既賣相就好似朱古力既千層蛋糕咁, 不過呢款千層蛋糕只得呢個size, 應該係5吋左右, 細細個雖然買嚟做生日蛋糕好似好寒酸咁, 但呢款蛋糕可以夠4個人食, 最多6個人囉!提拉米蘇千層蛋糕 - 千層做得好薄, 每層都夾咗薄薄既一層cream, 但其實成個蛋糕都好重咖啡味, 唔會好甜, 亦都唔算好膩, 不錯柚子千層蛋糕 - 賣相感覺好高貴, 每層千層都好明顯咁見到, 面層就啫咗好多mouses, 千層亦做得好薄, 而每層亦夾咗薄薄既一層柚子cream, 感覺好清新, 味道不錯總結 : 下次會試埋抹茶味

總結 : 下次會試埋抹茶味
2017-10-29
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)