2021-03-03 1071 views
根本唔係越南野,難食到爆。。今日食晏,見隔離米線好多人,於是轉陣呢間,我叫左海南雞飯$48,同事叫左生牛河$40,嘢食好快到,但真係唔知自己食緊乜個海南雞飯根本唔係海南雞飯雞雪藏雞唔緊要,個樣好似煲湯湯渣咁,又鞋,又無乜雞味,仲要斬到一岩一慚,成碟碎骨,仲有,無啦啦整啲葱油落去,食海南雞飯係配葱油架咩?飯啲飯唔係油飯,佢俾黃薑飯,係無乜飯香,但我覺得唔算差,收貨嘅醬我諗好多人都會同意海南雞飯醬汁係好重要一環,佢俾左兩隻醬我,一個。。係麥當奴嘅泰式辣醬,係,你無睇錯,另一個,我見顏色似樣,一撩落去,稀dum dum,再試,下?...老抽黎嘅,係咪玩野吖我同事就話個生牛河無味總括黎講,我覺得廚房唔單止求其,係連對個樣食物嘅基本知識同基本功都缺乏
根本唔係越南野,難食到爆。。

個海南雞飯根本唔係海南雞飯

我同事就話個生牛河無味