2017-03-25
見到Openrice都幾多食評就一於揀依間解決肚餓既問題!! lunch食西餐鋸扒也算是heavy但因為突然好想鋸所以吾忍啦 無quota都要照叫! 諗住豬扒既質素會平穩啲就點左佢~餐湯(吾會太濃,味道幾健康)同蒜蓉包(吾夠脆,好似擺左一段時間甘)香煎法式豬扒配意粉 $138勁大塊扒 但可見佢表面係煎燶左 所以一睇心情已經受影響左 本身無避開泥食試下先 但啲燶味都幾出 甘就切番走啲燶既泥食 但佢都煎得overcook 所以嚼都幾費勁 不過幾香豬味既~ 而好在佢係勁大塊扒 所以切走啲燶既部分都夠飽~ 薯角都幾脆既扒已經好heavy所以點個意粉 感覺無甘多澱粉質haha但有點失望 因為係吾熱 好sad 不過加番啲汁去食都ok既凍柚子蜜 加$6 正常 good焦糖燉蛋 加配$25連食lunch都要甜食結尾既 估佢吾到甘好食 上面焦糖吾會太厚啦 所以一齊食吾會太甜 而下面既燉蛋都好滑吾甜 所以夾埋一齊食都正 我一個人砌左成個甘滯雖然今日可以失手左個扒 但店內啲人都好nice 坐底食個lunch都已經feel到佢地同客人好熟絡 會噓寒問暖~
凍柚子蜜 加$6 正常 good 焦糖燉蛋 加配$25 連食lunch都要甜食結尾既 估佢吾到甘好食 上面焦糖吾會太厚啦 所以一齊食吾會太甜 而下面既燉蛋都好滑吾甜 所以夾埋一齊食都正 我一個人砌左成個甘滯