2018-05-24 499 views
一早入左元朗做Facial,之後就約左住係元朗的閨蜜食個Lunch。係等緊朋友仔的時候,我就見到呢間漢堡包店,上網見到好多人大讚好食,所以就決定去試一試。餐廳唔算好大,一眼睇曬,大約可以坐10幾至20人到。入面的裝潢好有心機,係餐廳專登揾人以餐廳的主題畫出壁畫。由於漢堡包跟餐的薯條無跟特別醬汁,所以我們沒有要跟餐薯條,反而散叫了一份黑松露芝士薯條同朋友share。薯條炸得金黃,就算有黑松露芝士醬都沒有令到薯條淋了。黑松露醬都算幾香,加埋碎碎的芝士粉,令味道提升。我們叫了兩份漢堡包,一份牛一份魚。呢份達拉斯烤菇牛堡的Portobello Mushroom載滿燒汁,非常吸精!食的時候,蘑菇上的燒汁吱晒出來,加上手打牛肉漢堡的香濃牛味,難怪此漢堡於網上多人推介。由於隔離枱點了這份非常龐大的阿拉斯加特大魚堡,我們決定也點一份。炸魚柳的份量是漢堡的兩倍,也是吸精之選。炸魚柳的外皮炸得金黃鬆脆,魚肉卻keep到嫩滑的口感。大家叫主餐牌食物時,可以以優惠價叫特定飲品。由於奶茶檸水都要加錢,所以我們決定加多少少要杯蜜桃伯爵茶及芒果伯爵茶。除了漢堡外,餐廳仲提供早餐、沙律、意粉。係我們食緊的時候,店外已

黑松露芝士薯條

我們叫了兩份漢堡包,一份牛一份魚。呢份

阿拉斯加特大魚堡

炸魚柳的外皮炸得金黃鬆脆,魚肉卻keep到嫩滑的口感。
阿拉斯加特大魚堡

蜜桃伯爵茶、芒果伯爵茶  (跟餐)

除了漢堡外,餐廳仲提供早餐、沙律、意粉。係我們食緊的時候,店外已經有人等緊位了,果然係元朗的人氣店。

鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
$150 (Lunch)
阿拉斯加特大魚堡
蜜桃伯爵茶、芒果伯爵茶  (跟餐)