2022-11-25
好耐冇飲茶,今次去咗荔枝角碧海藍天Aeon內嘅【御名園】嘆茶,之後可以順便行街街。呢度無論點心or午市套餐選擇同樣多。🥰最後點咗個皇牌超值燉湯4人餐,真係幾抵食,套餐包括御膳養生燉靚湯、蟲草花珍菌泡青蔬、自選點心要鮮肉灌湯小籠包、醬汁金錢肚、香煎臘味蘿蔔糕、再有陳皮脆香燒鵝皇、乾炒安格斯牛河。😍御膳養生燉靚湯好大窩,每10日就有2款更新,絕對可以飲到不同口味,。今期就有舞茸合桃燉土雞,個雞湯真係好鮮甜而且材料十足,飲得出燉咗好耐,個湯仲有健脾益胃,增強免疫嘅功效,真係啱曬呢個季節飲用。😋蟲草花珍菌泡青蔬無論係菜定菌都好新鮮,蟲草花又爽,加埋有上湯浸住好味。😋鮮肉灌湯小籠包趁熱點埋醋汁食,令人回味無窮,肉汁就係爆棚。😋醬汁金錢肚一d都吾靱而且好多塊,有濃郁南乳味,惹味。😋香煎臘味蘿蔔糕即叫即煎夠香口,臘味粒提升質感味覺,點埋辣椒醬或甜醬食一流。😋陳皮脆香燒鵝皇皮脆肉嫰,最緊要隻鵝完全吾肥又燒得均勻。😋乾炒安格斯牛河係用幼河粉炒,所以特別入味而且啱嘴形,大量配料加上嫩滑安格斯牛肉,食到停吾到口。😋另外我哋仲叫左 XO醬鳳爪,同埋乾清養顏棗皇糕、桃膠西施杏仁茶、焦糖鮮奶燉蛋做甜品,為今個午餐
醬汁金錢肚一d都吾靱而且好多塊,有濃郁南乳味,惹味。😋
陳皮脆香燒鵝皇皮脆肉嫰,最緊要隻鵝完全吾肥又燒得均勻。😋
另外我哋仲叫左 XO醬鳳爪,同埋乾清養顏棗皇糕、桃膠西施杏仁茶、焦糖鮮奶燉蛋做甜品,為今個午餐劃上完美句號。🥰