「為食星球人覓食之旅(7)」星球人又來一個人的午餐,口痕想食台灣野所以就去咗teawood。叫咗個午市套餐定食,包一杯野飲同埋一款小食,嘢飲叫咗茉莉花香奶茶,好好味清淡嘅茉莉花香。鹽酥排骨炸得好啲鬆脆,但係略嫌炸粉太多,好在食落口唔會太油。滷肉飯的肉同汁嘅分布都好平均,整體係好食嘅,不過如果可以多啲肉燥就更好啦~套餐送嘅小食有幾款選擇,我揀咗呢個墨魚丸。最後加多一個台灣拼盤三味,左邊嘅糖心蛋好好味,中間嗰個應該係糖醋骨,撈飯真係好夾,右面係四季豆同豆腐干,略嫌太過乾。(7)服務員態度都好好,叫左好多次加水,每次都會面帶笑容咁過嚟枱邊服務,一間比到我親切感嘅餐廳~~good!
「為食星球人覓食之旅(7)」

套餐送嘅小食有幾款選擇,我揀咗呢個墨魚丸。

2015-06-10
$125 (Lunch)