2021-10-26 1633 views
第一次喺將軍澳食海底撈、佢個位置係商場一樓盡頭轉角位都要少少時間搵。11點半入座安排窗邊位置卡位,兩個人黎講真係坐得舒服。⬇️跟住有個叫君君既侍應好有禮貌咁介紹午市套餐、無限暢飲$15一位有甘桔、酸梅湯同埋無糖熱豆漿。揀咗兩客午餐 Set 都係牛小排、之後揀兩個拼盤!湯底就要另外每個加錢,揀左大骨湯同蕃茄湯、每個湯底$32-34。⬇️朋友想食滑牛肉另叫、君君仲提醒我哋有會員積分可以免費換,咁就慳返$49。午市套餐包左出面三款水果同三款涼菜任食,其實你一坐低佢都會整一碟俾你。出面仲有一個雞肉菇菌湯但唔夠熱唔好飲、另外有一個糖水就冇試!⬇️湯底嚟到幾好飲、蕃茄嗰個好濃仲有新鮮蕃茄粒。大骨湯就感覺好化學味,但係用嚟烚菜同肉就冇蕃茄湯咁搶晒食物嘅原味。⬇️牛小排、滑牛同埋拼盤仲有出前一丁同滷肉飯都到齊。除咗拼盤嗰個冬瓜我覺得冇咁新鮮之外,其他嘢都唔錯可以慢慢嘆火鍋同埋傾計。⬇️順帶一提 ⋯ 佢哋好似有整指甲服務、亦都有叫我朋友 Book 體驗下結果我哋係第一個。不過佢出去睇完就冇整 😂 星期二 Weekday 黎完全唔會趕你走,因為間餐廳大冇人等位仲有吉枱!我哋傾傾下埋單已經坐左差唔多四個鐘頭。⬇️⬇️講真
⬇️
講真服務好、冇人等枱唔會趕你走又坐得舒舒服服。不過甜品就弱少少,每人一粒芝麻味雪米糯同一粒糖!埋單兩個人$407、如果你淨係叫一個湯底其實三百幾蚊就可以,另外醬料錢每人收$18不過佢哋唔會硬性人人都收呢樣嘢做得幾好。水果就剩係試左哈密瓜、另外嗰個係小蕃茄同好似係西柚 ⋯ 如果有西瓜就好啦!
2021-10-26
$204 (Lunch)