2018-10-19 590 views
Lunch time 經常經過九號水產,行到最後面,都會被一排魚生丼大型紙牌吸引。望真啲個紙牌價錢又唔係好貴,今日中午有幸同同事一齊落去認真研究魚生飯。本魚生飯餐牌有成四五頁,好多選擇有啲花多眼亂。我就揀咗個有吞拿魚片、吞拿魚蓉、雞蛋、仲有國切三文魚嘅丼,一個set 有齊咁多野,仲有沙律同湯添,沙律得都幾大碗㗎。我哋坐吧枱,睇住師傅將一片片魚生鋪響個飯以上,睇到都流晒口水呀。食之前將個雞蛋撈勻啲魚蓉一齊搬飯食,滿口蛋白質加醬由嘅香味,到而家都好回味。係個set 度,附送左個細細士多啤梨mosses 蛋糕, 唔到細細舊都好好味。袋定黃埔卡,食滿$300、有九折㗎

本魚生飯餐牌有成四五頁,好多選擇有啲花多眼亂。

袋定黃埔卡,食滿$300、有九折㗎