2012-09-09
早兩三個禮拜行過佢門口有個 banner 大大隻字寫住午市放題 $58 蚊 (另收加一), 咁咪同幾個同事去試下囉, 12:30 去到, 唔使等位, 坐低就點o野食, 佢地o的選擇都幾多, 基本放題o既o野都有, 之前去過幾次都係叫定食, 都 feel 到服務質素係麻麻地, 但係諗住食飽個肚就算, 見佢平平地。其間我地叫埋火鍋 (佢放題o的紙仔有得 tick 的, 不是另外叫), 我地叫o左個甚麼火鍋拼盤之類的, 入面有o的好似蘿蔔絲的東西, 開頭我地以為係伴碟, 冇食到, 仲讚佢地好有心機, 點知個經理收碟o個陣話食唔曬o的o野要收返錢, 我地心諗收少少算啦, 因為我地都冇人鐘意食蘿蔔絲o既。好啦, 食完埋單, 張單竟然收每位 $80, 加埋一 $88, 佢出面banner 大大隻字寫住午市放題 $58 蚊 (另收加一), 即係 $63.8 啦, 咁多o左o個 ($88-$63.8 = $24.2) 係咩o黎o既呢? 佢冇解釋, 張單冇解釋, 我o的同事又冇問返佢, 剩係話比人坤左, 以後都唔再幫襯, 唔通就係o個幾條蘿蔔絲收多我地每人 (5 個人) $24.2 ??? 我都好想知。
好啦, 食完埋單, 張單竟然收每位 $80, 加埋一 $88, 佢出面banner 大大隻字寫住午市放題 $58 蚊 (另收加一), 即係 $63.8 啦, 咁多o左o個 ($88-$63.8 = $24.2) 係咩o黎o既呢? 佢冇解釋, 張單冇解釋, 我o的同事又冇問返佢, 剩係話比人坤左, 以後都唔再幫襯, 唔通就係o個幾條蘿蔔絲收多我地每人 (5 個人) $24.2 ??? 我都好想知。我只係想提提大家, 坐低之前最好問清楚點計錢, 唔好信佢出面個 banner (個 banner 應該而家仲掛住), 如果有朋友解答到我, 請告知, 冇言感激, 等我可以比個幾會人地, 亦都比個幾會自己, 謝謝。