2023-08-09
朋友大力推介抵食至尊重慶雞煲,午市無限時$168/位起,晚市2.5小時$198起任飲任食♾️ 最近仲新推出芝士雞煲,讓不太食辣的我也能品嘗到🥰這店空間很大,冷氣充足🌬️,有一排窗,明亮開陽。我同屋企先點拉絲芝士雞煲,芝士佈滿成個煲,在火爐上加熱🔥,見到芝士溶化並有一個個泡泡,香氣撲鼻😌 。 牆上仲貼了標示建議先食芝士雞,加少許湯食芝士撈麵🍜,最後加湯打邊爐🍲雞件沾上拉絲芝士🫕,味道香濃,肉質嫩滑,一啲都唔鞋。 有小部份烤焦的芝士,更香脆好味😋雞煲之後就可放湯火鍋,鍋物配料十分齊全,大部分肉類海鮮是要點的,有澳洲牛肩胛肉眼、雪花肥牛、黑毛豬梅花、頂級小肥羊肉 ,還有海鮮如紐西蘭青口、廣島蠔、帆立貝、沙白等。 自助區有惹味小吃,麻辣拍青瓜🥒、涼拌雲耳、野山椒鳳爪,還有炸魚皮炸響鈴,及一盤盤新鮮新界蔬菜🥬🌽🥕另外亦有甜品雪糕🍦、飲品🥤都是任飲的!
另外亦有甜品雪糕🍦、飲品🥤都是任飲的!