2024-04-20 1837 views
朋友問點解咁鍾意去長沙灣食嘢,無他嘅就係小店多。橫街窄巷無數,所以孕育咗唔少可以坐落地舖嘅小店。今次試嘅係沖繩二段料理其實同朋友食過幾次,平均質素都幾穩定,而且會keep住update個Menu,都俾到我哋新鮮感,所以我地間唔時就會去食,都試吓喺度推薦俾大家。蜜糖芥末雞香脆juicy😋⭐️⭐️⭐️⭐️/5首先係蜜糖芥末雞,一如以往嘅大份,而且炸得好脆。有時出面食,如果啲汁令到炸物變軟變腍就爭好遠,最怕呢啲。但係呢度係香脆嘅,咬落去仲juicy,雞肉都算嫩。加埋個汁都幾鮮甜,濃淡適中,掛上去啲炸雞度剛剛好。最驚喜嘅係好多洋蔥,索埋啲汁,簡直一絕。蕃茄芝士飯⭐️⭐️⭐️/5呢度嘅飯類似意大利米,好索汁。佢芝士同蕃茄汁都豐富嘅,幾惹味,亦都同炸雞好匹配。只係今次略嫌煮得耐。之前都好好,希望店家留意啦😎。整體而言雞塊大份多汁,飯雖淋了點,但可接受。最重要係選擇多樣!意粉烏冬燉飯一應俱全,甜品亦唔錯🍮,算性價比高,係附近上班族嘅好選擇。

今次試嘅係沖繩二段料理

蜜糖芥末雞香脆juicy😋⭐️⭐️⭐️⭐️/5