2017-12-20
午餐時間經過大友街,頭痕緊食乜之際,見到門口廣告牌,有便當食,仲要係48蚊超多野㨂,唔使諗直接衝左入去😂。估唔到工廠區有如此清泉,環境好新好光猛,感覺乾淨企理,應該開左無耐。午市套餐, 全部48蚊咋😚仲唔收加1, 選擇好多,有拉麵,便當,焗飯等等,總有一款啱你心水。茶水自助,非常方便。出面完來仲有湯飲,超開心!湯有兩款,忌廉湯同羅宋湯。✨忌廉湯: 其實真係飲唔到咩味,唔係粟米又唔似南瓜,係好唔忌廉既忌廉湯😓佢仲要有陣煲燶左底既𤓓味,希望好好改善下。✨羅宋湯:呢個好飲好多,味道正常。不過同事們覺得太咸,我覺得酸度ok, 幾濃味,不過不失,一碗就夠皮喇。佢個上菜速度都幾快,我叫左個黑蒜豬骨濃湯博多拉麵,賣相都幾吸引。✨湯底其實就普普通通,48 蚊點會比到豬骨濃湯你,都唔能夠期望太高。不過佢個麵都幾有咬口,軟硬適中,最驚喜佢入邊有半隻溏心蛋,完全食到半流心既效果,幾嫩滑。✨叉燒好薄,有兩塊,有炙燒過既香味。食落半肥瘦算幾腍身,呢個價錢有呢個質素都算係誠意之作。✨跟餐仲有沙律,有蜜桃,紅腰豆同梨。個梨我覺得太腍了,口感不太好。同事食鰻魚便當,我試左啖鰻魚都幾好味,好肥美,不過便當份量就比較細,
茶水自助,非常方便。
出面完來仲有湯飲,超開心!湯有兩款,忌廉湯同羅宋湯。
同事食鰻魚便當,我試左啖鰻魚都幾好味,好肥美,不過便當份量就比較細,男士未必夠飽。佢跟餐個蒸蛋都好嫩滑好好味。
焗飯我見人食都好大兜,下次我都係黎試飯餐先。