午餐嚟咗呢度食鹿兒島燒肉,呢度中午唔算好多人,需要傾偈空間都非常夠。中午餐牌一目了然,有幾款食物,每個揀一樣,份量仲有三級可以揀。今次我就因為非常之肚餓,都揀咗個level 3。呢度嘅前菜都非常豐富,個沙律酸甜爽口,先有一粒炸牛肉。另外個蒸蛋,入邊都有啲雞肉。至於個湯就係比較清淡嘅蘿蔔湯。今次揀咗嘅係:是日牛腹肉、牛後腿肉、甲羅燒、黑豚梅肉薄燒。牛後腿肉都頗多根,因為呢個係牛嘅發力肌肉,都係比較瘦嘅,每塊係厚切,牛味都幾濃。牛腹肉顧名思義就好似我哋平時食啲牛腩嗰種,肉質比較鬆弛,第一次試燒呢款肉,因為厚身,用嘅時間都會耐啲。至於甲羅燒,我哋要自己加入蛋漿,自行調校燒個時間,果然唔容易,好容易倒瀉蛋漿。去到一個理想嘅熱度之後,到落啲飯到,果然唔錯。最後黑豚薄燒反而非常之有驚喜,可能因為油脂較多,味道非常豐富,而且非常之香。個飯今次升級咗,配合返唔同嘅肉類,最後大大碗我都食晒。飲品就揀咗咖啡。

個飯今次升級咗,配合返唔同嘅肉類,最後大大碗我都食晒。
飲品就揀咗咖啡。
2022-09-09
Type of Meal