2010-06-20
今日可能係星期四啦, 呢到lunch竟然唔full喎, 平時星期五黎係超級多人家, 所以今日有得揀位坐, 每次黎呢到我都只會鍾情於銀雪魚定食, 真係好專一, 而我朋友就叫左個是日便當銀雪魚定食 - 有前菜幾粒螺肉, 麵豉湯, 除左銀雪魚外仲有生菜同蕃茄伴碟, 白飯一碗, 銀雪魚好滑好好味! 不過叫呢款定食等既時間會比較耐既, 大概10-15分鐘是日便當 - 刺身兩款油甘魚同三文魚, 好肥尾, 橋頭2大粒, 洋蔥炒牛肉, 2件燒魚腩, 麵豉湯刺身好新鮮, 雖然便當啲飯係少啲, 但你可要求侍應加飯, 到時佢會攞比你, 係個蒸籠咁既盒盛住啲飯凍檸茶/凍檸水 - 佢地鍾意轉左呢款耐凍杯啦, 以前係膠杯黎家, 好快啲野飲就唔凍, 因為啲冰溶晒嘛, 而家轉呢款杯呢, 食晒啲野啲冰都仲未溶, 杯野仲係好凍好好飲埋單$118 價錢唔算貴, 因為免收加一喎仲要包埋飲品, 凍飲又唔駛加錢