今日在中環公司返去佐敦定取東西, 落樓經過河內, 見到午餐都好抵食, 就決定買左個三色飯拎返去公司食等外賣好快, 大約5分鐘, 但其實我要三色飯+凍檸茶, 但返到公司我先至見到變左係熱奶茶!!! 當然佢收我$62, 我都唔為意原來個$2係外賣的價錢, 因外面餐牌寫三色飯午餐包野飲係$60一打開個飯, 見到堆飯好硬, 成碟飯一滴汁都無, 只有一茶匙的蔥油, 如果D油已經入左飯度, 咁我唔敢想像D飯原本係幾咁硬。首先請扎肉, 同越北比, 街市野無誠意不過呢個算啦, 但我就無食哂蛋餅, 本來件野無咩味, 不過我本人未食過外面, 但見到唔係肉係素咁, 我自己都OK豬扖, 係勁硬 , 又無咩味奶茶, 一味茶濃唔香, 飲後條利留有澀味坦白講, 以呢個價錢食午餐我無咩投訴, 可能我用中環價去比, 但如果呢個價同我好LIKE的龍鳳冰室或蘭芳園, 咁我又覺得唔抵囉....我住在樓上平時見到都好多人食, 不過可能間野細啦, 又或者大家的口味真係唔同, 但如果睇到佢的晚飯套餐價, 我就會去食翠華好過, 畢竟食落肚, 對自己要好D

豬扖, 係勁硬 , 又無咩味
奶茶, 一味茶濃唔香, 飲後條利留有澀味

2018-08-13
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)