2018-04-17
岩岩同左媽咪係旺角附近食飯,金雞廣場係攞淘寶既地方我諗個個都知,但係其實入面都有好幾間cafe gah, 記得以前成日同班fds去11樓既一間cafe,好大好多comics 睇,又有card game 玩。但係今日見唔到,唔知係咪已經執左😭我地去左一間叫to-gather cafe, 19樓。餐廳不大,就只有幾張臺,但因為人唔算多,所以我地都坐得幾舒服。午餐餐牌既選擇唔多,亦都冇d好精緻既choice,都係扒飯,湯麵等等。有時選擇少d反而容易d做選擇。但講真,餐廳既人手好似唔係好夠,只有一個埋頭苦幹既男人,應該係老闆,我舉手舉左好奈,冇人應,我先發現原來得佢一個,我企起左搵人take order, 先有個女既彈左出尼,我地叫左個什扒配沙津同香茅豬扒飯。40 幾蚊一個飯仲有湯好平啊!個湯幾好飲,我諗應該係金寶罐頭個栗米湯尼既-等左唔算好奈,我個什扒沙律來了,睇個樣好豐富,好令佢個沙津係都幾爽甜。個豬扒係佢地既招牌,所以都幾好味!但覺得個雞扒麻麻地,雖然個皮都係脆,肉質好嫩,但係陣味唔好味。呢個香茅豬扒飯加左一點炸蒜頭碎,配埋李錦記甜鼓油都幾好味。但係太多肉,其實餐廳既食物質素唔錯,食材都
個湯幾好飲,我諗應該係金寶罐頭個栗米湯尼既-
等左唔算好奈,我個什扒沙律來了,睇個樣好豐富,好令
呢個香茅豬扒飯加左一點炸蒜頭碎,
配埋李錦記甜鼓油都幾好味。但係太多肉,其實餐廳既食物質素唔錯,食材都新鮮,但建議如果鋪頭有多d肉類以外既選擇,好似甜品咁都唔錯。同埋take order 埋單都冇人,都要改善下。