2019-02-26
同同事午飯,一行八人,記得哩間餐廳有大圓枱,就入黎坐,因為想邊傾邊食。我哋每人叫左一個午餐set,再點左兩個小食share. 揀左兩個set 同兩個小食同大家分享下。緬甸咖哩牛腩飯 $48 (午餐,跟飲品)咖哩唔辣,牛腩夠軟,易入口。三個同事都點,大家都同意份量就比較大,兩個女同事都食唔曬,只有男同事食得完。自選粉麵套餐——雙拼。雞絲。扎肉。金邊粉。冬蔭公湯底。$40 (午餐,跟飲品)味道ok。冬蔭公湯聞落有辣味,但食落唔辣。粉同飯比,粉嘅份量比較細。小食拼盤(小)$158無骨鳳爪:有一碗滿滿嘅,都有10+隻。酸酸辣辣,ok,味有入到雞腳。炸多春魚:都有8-10條。有少少腥,唔太受歡迎炸蝦餅:四個圓圈,剪一半,有8小件。口感好,最快清晒。豬頸肉:都有10+塊。點左汁會好食啲。炸春卷:我無食,入面好似係素。隨碟附送4小碟醬汁。份量其實都多,我哋最尾打包左一半有多。馬拉盞炒通菜 $68可能女仔多,碟菜都幾搶手。同事覺得唔太油,調味適中。總結:黎過幾次,係一個多人食飯嘅好去處,味道keep 得到,坐位算闊。
緬甸咖哩牛腩飯 $48 (午餐,跟飲品)
咖哩唔辣,牛腩夠軟,易入口。
小食拼盤(小)$158
炸多春魚:都有8-10條。有少少腥,唔太受歡迎
炸蝦餅:四個圓圈,剪一半,有8小件。口感好,最快清晒。
豬頸肉:都有10+塊。點左汁會好食啲。
炸春卷:我無食,入面好似係素。
隨碟附送4小碟醬汁。份量其實都多,我哋最尾打包左一半有多。
馬拉盞炒通菜 $68
可能女仔多,碟菜都幾搶手。同事覺得唔太油,調味適中。