2021-07-29 691 views
黎瑞士咖啡室食午餐,算係一個非常穩陣嘅選擇。尤其是依種舊式餐廳,超級鍾情於佢嘅肉醬意粉又或者其他焗飯,硬係覺得好味啲,係一種香港嘅味道。要行一層樓梯先至上到嚟,門外面已經有餐牌可以睇。今次忍住手,冇叫到肉醬意粉,因為是日午餐見到有焗咖喱雞球飯,非常吸引。佢哋嘅飯嘅份量,可以話係剛剛好,唔會太過飽,但係又未至於唔飽,不過大食嘅人可能唔夠😅😅咖喱汁算係幾香濃,完全唔辣,仲有啲椰汁同埋椰絲,口感幾特別。雞嘅份量都OK,最開心係有幾粒薯仔,超林超好味!另外,奶茶都OK,不過茶味唔夠突出唔夠香濃。佢哋熱飲隻杯係比其他餐廳高,感覺即刻抵番😆😆

要行一層樓梯先至上到嚟,門外面已經有餐牌可以睇。